ERÜ'YÜ ZİYARET EDEN VEKİLLER SORUNLARI DİNLEDİ

ERÜ

AK Partili vekillerin ziyaretleri Ramazan'da da hız kesmedi. Meclisin tatile girmesiyle birlikte seçim bölgesi olan Kayseri'ye dönen Ak Pari milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya ve İsmail Tamer ‘in ziyaretleri Ramazan ayında da hız kesmedi.

Son olarak Erciyes Üniversitesini ziyaret eden Ak Partili vekiller ; Tıp Fakültesi kulak burun boğaz, fizik tedavi, göğüs hastalıkları, yoğun bakım, endokrinoloji ve metabolizma servislerindeki yatan hastaları ziyaret edip Ramazanlarını  tebrik edip sorunlarını dinlediler.

 

Ziyaret hakkında bir açıklama yapan AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, "Ziyaretimizin amacı varsa hastanenin problemlerini dinleyerek, çözüm bulmak, hem de hastaları ziyaret etmek. Daha önce de olduğu gibi her türlü problemlerinizi çözmeye hazırız.” Dedi. Son günlerde de tam gün yasası karmaşası söz konusu idi. Anayasa mahkemesi tarafından iptal edilen tam gün yasası, Adalet Bakanlığı ile ilgili bir yasanın içerisinde geçiyordu. Anayasa mahkemesi usül yönünde tam gün yasasını tekrar iptal etti. Gerekçeli karar henüz açıklanmadığı için, net bir şey söylemek yanlış olur ama, bu yasa tekrar Meclise gelecektir. Bu yasa hocalarımızın aleyhinde olacak bir yasa değildir. Belirsizlik ortamında sıkıntı yaşanıyordu. Yasanın çıkmasıyla birlikte o belirsizlikte ortadan kalkmış oldu." şeklinde konuştu.

Bir diğer vekil  Ahmet Öksüzkaya ise söz konusu ziyarete dair  şunları söyledi. Kayseri'yi sağlık konusunda diğer illerle kıyasladığımızda, son derece başarılı illerimizden bir tanesi. Hocalarımız başta olmak üzere hastane çalışanları başlı başına büyük gayret gösteriyorsunuz. Sağlık konusunda vatandaşlarımızın memnuniyeti hat safhalara ulaştı. Birçok ülke ile kıyasladığımızda Türkiye'nin sağlık sistemi, gerçekten imrenilecek durumda. Vatandaşlarımız birçok sağlı hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanabiliyorlar. Bu konu devlet imkanları ile de alakalı. Bu konuda kaynak bulunması da son derece önemli." dedi.

Milletvekilleri, hastanenin eksikleri hakkında  da Erciyes Üniversitesi  Hastaneler  Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru'dan  bilgi aldı.



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı